Tips voor Blab.im video streaming

door | sep 9, 2015 | Blab tips | 0 Reacties

Blad is een video streaming applicatie waar je met 4 personen tegelijkertijd een online video conversatie kan houden. De Blab sessie is voor iedereen toegankelijk wanneer er meer dan 1 persoon aan mee doet. Blab.im is dus niet geschikt om een eigen video cast op te nemen waar je alleen zelf aan het woord bent. Bij Blab.im draait het echt om de online conversatie.

De app is te vergelijken met Meerkat of Periscope voor groepen. Een andere belangrijke overeenkomst tussen Periscope en Blab is de mogelijkheid om iemands Video chat te “leuk te vinden” wat Blab noemt “Feels”, die worden weergegeven door twee handen in de lucht. Wanneer iemand jou video stream  “Feels” groeit je populariteit waardoor je zichtbaarheid bij andere zal toenemen. Bij elke video chat zal je bij nul (0) moeten beginnen.

Blab.im zit nog in de Beta fase (gestart in aug 2015). Wij zijn ook nog bezig om alle zakelijke mogelijkheden van Blab te ontdekken. Op deze pagina gaan wij alle Blab tips met jullie delen met als doel Blab als zakelij kmarketing middel te kunnen inzetten

Algemene Tips

Huisregels Blab

Eigenlijk zijn er geen huisregels, je moet je houden aan de richtlijnen die gelden voor elk online communicatie platform:

  • Respecteer elkaar
  • niet elke keer interrumperen
  • laat de ander aan het woord
  • Ga geen persoonlijke discussie aan maar hou je bij het onderwerp.
  • Wees informatie en positief

Aanmelden Blab

Als je nog niet hebt gedaan begin je met het aanmaken van een account op Blab.im. De makkelijkste manier om je aanmelden is met behulp vanje Twitter-account. Blab heeft een aantal twitter integraties die ervoor zorgen dat het verbinden met Twitter beter verlopen.
Na het aanmaken van je account dient eerst je eigen Blab bio te worden gecontroleerd. Standaard is dit dezelfde informatie als in je Twitter profiel maar misschien wil je hier iets anders hebben staan.

Opname apparatuur

Wat je absoluut wil voorkomen is dat als je publiek op je zit te wachten je opname apparatuur het laat afweten. Dust test je apparatuur continue; Internet verbinding, koptelefoon, microfoon, video camera.

Snowball ECI MicrofoonEen goede webinar microfoon is Must. Wij gebruiken een Snowball ICE en zijn erg tevreden hierover.

Als je een Blab sessie wil doen met een geselecteerd panel moet natuurlijk iedereen correct werkende opname apparatuur hebben.

Een aantal Blab sessies bekijken

Voordat je je eerste blab beginnen, wil je je te weten hoe het voelt als een gebruiker op zowel desktop als mobiel. U kunt deelnemen aan kletst de gang door te gaan naar het startscherm en het selecteren van een onderwerp met behulp van de codes in de zijbalk links. Kletst op lucht wordt standaard weergegeven – geplande kletst en replays zal onder de respectievelijke tabs aan de bovenkant van het scherm.

blab sessie

Kijken en deelnemen aan kletst voorafgaand aan het hosten van uw eigen geeft je ook de mogelijkheid om je followers groeien op Blab. Deelnemen aan de opmerkingen van een blab waar je weet dat de gastheer zou kunnen helpen u een van zijn of haar gasten op lucht. Die u kunnen helpen uw volgende aanzienlijk verhogen.

Je Blab sessie plannen

Het plannen van een Blab sessie is niet strikt noodzakelijk maar als je Blab als strategisch marketing middel gaat toepassen dan zou ik dit zeker doen. Twee voordelen

  1. Eigen tijds indeling
  2. Je kan de Blab sessie vooraf te promoten. Abonnees worden geinformeerd en je hebt een link om te delen op andere kanelen

blab sessie

Leer de Blab chat commando' s

Er zijn een paar unieke commando’s ingeschakeld in de chat kolom van Blab.

blab commandos

Reageer op een vraag en type “/Q”, en het woord vraag verschijnt in een grijze doos, zodat het opvalt te vragen. Op het onderwerp van het blab veranderen, kan de moderator type “/subject”.

Voor meer blab commando’s kan je oa kijken op http://blog.blab.im/

Aanverwante artikelen