Social Selling en LinkedIn Pulse

Een groot deel van het succes van social selling hangt af van het vinden van de juiste content om te lezen en delen. Je deelt je content op je tijdslijn om je expert positionering op te bouwen of verder te bevestigen. In je vrije tijd, lees je content van mensen uit je branche om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in je branche.

Hoewel het nuttig is om op de hoogte te blijven met behulp van dit soort content, kost het altijd veel tijd om net die juiste content te vinden. Via LinkedIn is er echter een app beschikbaar die er op is gericht om zoveel mogelijk de juiste content voor jou te leveren. Zoveel als mogelijk op maat.

Pulse is begonnen als een app dit content verzamelde en leverde aan haar mobiele gebruikers. In 2013, heeft LinkedIn Pulse aangekocht. Sindsdien hebben ze eraan gewerkt om het vinden van content via Pulse te combineren met het netwerk van LinkedIn. Hierdoor heeft men getracht zoveel mogelijk een gepersonaliseerd nieuws systeem te ontwikkelen.

De app verbindt zich met je LinkedIn profiel om de content zoveel mogelijk op maat voor jouw branche en netwerk of ‘thought leaders’ in je branche te leveren. De app is gratis beschikbaar in de appstore, waarna je met je LinkedIn account en wachtwoord kunt inloggen. Nadat je dit hebt gedaan, ontvang je automatisch relevante content.

Maak je nieuwsfeed op maat met Linkedin Pulse

Pulse maakt gebruik van je LinkedIn- informatie om suggesties voor artikelen te doen. Aanvullend heb je mogelijkheid om dit verder aan te passen zodat je nog meer relevante content kunt ontvangen. Maak gebruik van de zoekfunctie om onderwerpen, uitgevers, of mensen die je wilt volgen, te vinden. Tik op ze om hen te volgen en je kunt je feed instellen op het specifieke onderwerp dat je wilt.

Bespaar tijd door te verwijderen en op te slaan

De interface binnen Pulse is zo ontworpen om je zoveel mogelijk te helpen veel content in korte tijd te scannen. Je ziet een foto, titel en voorbeeld voor elk artikel. Is het artikel niet relevant voor je. ‘Veeg’ dan naar links om ze uit je overzicht te verwijderen. Zo voed je Pulse met informatie wat wel of niet interessant voor je is. ‘Veeg’ naar rechts voor artikelen die je later nog eens wilt lezen.

Met deze ‘verwijder en opsla methode’, kun je het scannen zo efficient mogelijk maken, zodat je zo weinig mogelijk wordt afgeleid met content of images die je toch niet interessant zal vinden. ‘Veeg’ even naar rechts zodat je aan het einde van je dag kunt bijlezen wat je eerder hebt ‘verzameld’.

Social Selling is: Like, deel en reageer

Linkedin Pulse verzamelt nieuws uit vele bronnen. Je kunt de inhoud delen met LinkedIn of toevoegen aan andere Social Media platformen, zonder de url te moeten kopiëren.

Wanneer het een artikel betreft vanuit het LinkedIn platform, dan zie je de optie om op het artikel te reageren, het te delen of waarderen. De mogelijkheid om te reageren is naadloos op LinkedIn aangesloten, dus dat wat je post, post je direct op LinkedIn, vanuit je eigen profiel.

 

 

 

Het kan behoorlijk wat tijd kosten om goede content te vinden, bewerken en delen. Toch zie je dit terug in de mate van je succes. Met behulp van Pulse wordt het je in ieder geval net een stukje makkelijker gemaakt.

Weet weten?

7 + 7 =

Karin Muller SB
linkedin scan button

Aanbevolen

Linkedin Code book

Aanverwante artikelen

 • photo from Tumblr

  Maak je voldoende gebruik van Sociale platforms als LinkedIn of kan het beter?

  01/05/16

 • photo from Tumblr

  Het belangrijkste idee van het nieuwe platform Recruiter  is dat het zich zal consentreren rond een veel algoritmischere aanpak voor het vinden van nieuwe medewerkers.

  10/22/15

 • photo from Tumblr

  Bij LinkedIn is alles over het maken van verbindingen en verwijzingen tussen professionals - maar verwacht niet dat het platform al het werk voor u doet.

  10/21/15

 • photo from Tumblr

  Linkedin als je eigen lead generator? Is personal branding een must of je nu solliciteert of niet

  10/21/15

 • photo from Tumblr

  LinkedIn heeft een nieuwe app: LinkedIn Lookup gelanceerd in een poging om gebruikers te helpen beter gebruik te maken van hun collega’s vaardigheden

  10/20/15

Advertentie