LinkedIn past berichten gedeelte aan

door | okt 7, 2015 | Blog, LinkedIn, Linkedin Tips | 3 reacties

LinkedIn4Is het je al opgevallen dat LinkedIn haar berichten gedeelte compleet heeft aangepast?

Het is nogal een drastische verandering die niet alleen invloed heeft op de manier hoe je dit gedeelte gebruikt, maar ook invloed heeft op de manier waarop je met anderen communiceert via LinkedIn.

In veel van onze trainingen bespreken we het feit dat LinkedIn meer en meer op Facebook begint te lijken als gevolg van het soort posts die door mensen worden geplaatst. Ook nu heeft LinkedIn zelf een stap genomen richting de functionaliteit van Facebook. Wanneer je bekend bent met Facebook messenger, dan zal je een hoop overeenkomsten ervaren.

Als eerste merk je dat er aan de linkerzijde een lijst is van alle mensen aan wie je een bericht hebt gestuurd of die jou een bericht hebben gestuurd. In plaats van individuele gesprekken, zie je de gesprekken met al je connecties.

Klik op een connectie en de historie van je gesprek(ken) wordt zichtbaar, mits je deze niet verwijderd hebt. Voorgaande gearchiveerde gesprekken worden ook in je historie zichtbaar. De mensen zijn zichtbaar in de volgorde van je laatste gesprek.

Zelf vind ik dit een handige functionaliteit, want ik hoef nu niet meer in m’n inbox te zoeken naar de diverse berichten die ik met een bepaalde persoon heb uitgewisseld. Het staat nu heel handig in een overzicht.

Ok, LinkedIn heeft nu ook emoticons toegevoegd?

LinkedIn heeft nu dus de mogelijkheid toegevoegd om emoticons en animated gifs toe te voegen aan een bericht. Persoonlijk denk ik niet dat LinkedIn hier het geschikte platform voor is. Ik weet in ieder geval zeker dat ik het alleen zal gebruiken wanneer ik berichten verstuur naar goede vrienden. Linkedin berichten

 

 

 

Soort bericht dat je kan plaatsten

Het filteren van je LinkedIn berichten

Om je LinkedIn berichten te filteren, kun je het drop-down pijltje naast ‘alle berichten’ in de linker boven hoek aanklikken.

Dropdown

 

 

Je kunt je berichten filteren op:

 • Je verbindingen (mensen in je eerste lijns netwerk)
 • Ongelezen berichten (hier kunnen ook oude ongelezen berichten zitten die je gearchiveerd hebt)
 • Inmail berichten
 • Geblokkeerde berichten

Filteren berichten

 

 

 

 

LinkedIn gesprekken

schrijvenOm een nieuw gesprek met iemand te starten, klik je op de blauwe cirkel naast ‘alle berichten’ aan de linker bovenzijde.

Wanneer je op deze button hebt geklikt, opent de ‘conversatie’ box. Type hier de naam van de persoon aan wie je het bericht wilt verzenden. Wanneer de naam van deze persoon in het overzicht verschijnt, klik deze persoon dan aan.

Naam keuze

 

 

 

 

 

 

 

Wees voorzichtig! Want terwijl je typet en je gebruikt je ‘enter’-toets, dan word je bericht direct verzonden wanneer het vinkje onder de box ‘verzenden’ staat aangevinkt. Dit is vergelijkbaar met Facebook). In veel gevallen, wanneer je een bericht stuurt naar een zakenrelatie, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het hier niet aangevinkt is. Gelukkig geeft LinkedIn je nu nog een waarschuwing, maar ik weet niet wanneer ze deze waarschuwing weer uitzetten.

Linkedin enterknop
Je hebt nu ook meerdere mogelijkheden om je bericht op diverse manier aan te vullen, door o.a. een foto aan je bericht toe te voegen.

Linkedin foto

 

 

 

 

 

 

Je kunt nu in het vervolg ook een document bijvoegen. Je hebt via LinkedIn nu eindelijk de volledige mail functionaliteit.

Bestanden toevoegen aan linkedin bericht

 

 

 

 

 

En hier heb je dus ook de mogelijkheid om emoticons en animated gifs toe te voegen. Hoewel ik denk dat ze in ieder geval creatief ermee omgaan, is LinkedIn hier niet echt het meest geschikte platform voor. Let op, de emoticons wordt meteen verstuurd wanneer je erop klikt. Je kunt dus nergens je actie herstellen.

emoticons

 

 

 

 

 

 

Je hebt ook de mogelijkheid om diverse opties te kiezen binnen het totaal van je gesprekken. In de rechter bovenhoek zie je 3 puntjes.

puntjes

 

 

Klik hierop zodat je de opties opent waarmee je de mogelijkheid hebt om te markeren als ‘nog niet gelezen’, ‘stilleggen gesprek’, ‘stuur bericht door’, ‘verwijder gesprek’.

Linkedin contacten bewerken

 

 

 

 

 

 

Je kunt ook een gesprek markeren als nog niet gelezen of het te verwijderen door met je muis, aan de linker zijkant over de persoon te gaan. Er ontstaat dan een klein rondje, dat je kunt aanvinken. Linkedin berichten verwijderenWanneer het rondje blauw is: heb je het bericht nog niet gelezen, als het grijs is, heb je het bericht wel gelezen. Klik op ‘X’ aan de rechter zijkant van de berichten, zodat je het bericht geheel kunt verwijderen.

Berichten versturen naar meerdere personen

Voor deze update van het berichten gedeelte van LinkedIn, gaven we in onze trainingen aan dat je af en toe een bulk bericht kon versturen. N.B. het is dan WEL belangrijk dat je het vinkje onderaan het bericht uitzet: ‘Allow recipients to see each other’s names en email addresses’. Stiekem ben ik erg blij dat deze optie niet langer beschikbaar is binnen het berichten gedeelte van LinkedIn. Want je kunt nu geen berichten meer aan meerdere mensen sturen, zonder dat de contactgegevens van alle mensen zichtbaar zijn voor alle mensen aan wie je het bericht verstuurd.

OM DIE REDEN RAAD IK JE NU NOG DRINGENDER DAN ANDERS AAN: VERSTUUR NOOIT BULK BERICHTEN VIAN LINKEDIN.

Je bent per slot van rekening aan het netwerken en verbinding aan het leggen. Dat kun je niet eenvoudig met 50 mensen tegelijk doen. Daar is dit platform gewoon niet voor bestemd. Wanneer kun je dan wel een bericht sturen aan meerdere mensen, waarbij het geen probleem (of zelfs logisch) is dat alle mensen elkaars gegevens zien?

 • Wanneer je je connecties aan elkaar wilt voorstellen
 • Wanneer alle geadresseerden bereidt zijn om tot een conversatie over te gaan

Let wel, elke keer wanneer iemand reageert, wordt dit bericht aan alle mensen uit de mail verstuurd. Er is geen mogelijkheid om jezelf uit deze conversatie te verwijderen. Je hebt wel de mogelijkheid om de notificaties voor deze conversatie op ‘stil’ (mute) te plaatsen.

Bulk message Linkedin

 

 

 

 

 

Leer meer over LinkedIn berichten via deze link. Dus, wat vind je van het nieuwe berichten gedeelte van LinkedIn? Hebben ze het beter gemaakt? Of mis je nu juist functionaliteiten die je handig vond? Laat je het weten via de comments hieronder? Bedankt!

13 + 5 =

Karin Muller SB
linkedin scan button

Aanbevolen

Linkedin Code book

Aanverwante artikelen

 • photo from Tumblr

  Maak je voldoende gebruik van Sociale platforms als LinkedIn of kan het beter?

  01/05/16

 • photo from Tumblr

  Het belangrijkste idee van het nieuwe platform Recruiter  is dat het zich zal consentreren rond een veel algoritmischere aanpak voor het vinden van nieuwe medewerkers.

  10/22/15

 • photo from Tumblr

  Bij LinkedIn is alles over het maken van verbindingen en verwijzingen tussen professionals - maar verwacht niet dat het platform al het werk voor u doet.

  10/21/15

 • photo from Tumblr

  Linkedin als je eigen lead generator? Is personal branding een must of je nu solliciteert of niet

  10/21/15

 • photo from Tumblr

  LinkedIn heeft een nieuwe app: LinkedIn Lookup gelanceerd in een poging om gebruikers te helpen beter gebruik te maken van hun collega’s vaardigheden

  10/20/15

Advertentie